Kotipalveluja luottamuksella ja ammattitaidolla

044 272 6665

Viriketoimintaa Kuopion alueella

Tavoitteena pärjääminen, onnistuminen ja tekemisen ilo!

Viriketoiminta tukee ja ylläpitää arjen selviytymistaitoja sekä antaa osallistujalle onnistumisen kokemuksia. PirTee Oy tarjoaa erittäin monipuolista ja vaihtelevaa viriketoimintaa vanhuksille, kuntoutujille, ystäväporukoille sekä kaikille muille mukavasta yhdessäolosta ja kädentaidoista kiinnostuneille Kuopion seudulla.

Omin käsin tehdyt asiat tuovat iloa ja piristystä elämään! Yhdessä tehden ilon saa jakaa ja tuplata, ja onnistuminen ruokkii aina uusia onnistumisia. Silloinkin kun omat taidot ovat vasta nupullaan tai kun haluat kokeilla uutta vaivattomasti, PirTee Oy tekee sen mahdolliseksi.

Pirteää viriketoimintaa helposti ja vaivattomasti

Avullamme käsitöiden teko, askartelu sekä muut virikkeet sujuvat mukavasti missä vain! Tarjoamme vaivatonta ja helppoa palvelua, sillä vastaamme tarvittavien laitteiden ja materiaalien tuomisesta suoraan asiakkaan luokse – kotiin, palvelutaloon tai vaikkapa työpaikalle. Haluttaessa voimme toki käyttää myös asiakkaan omia materiaaleja.  

Mitä kaikkea viriketoiminta voi sisältää?

Tälle sivulle olemme koonneet esimerkkejä siitä, mitä voimme tehdä yhdessä. Voit myös tehdä oman ehdotuksesi viriketoiminnasta!

Konekirjonta

Kirjovalla ompelukoneella voidaan tehdä nimikointeja tai kuvia jo valmiisiin tuotteisiin. Korttien askartelu kirjovalla ompelukoneella on mukavaa puuhaa eikä vaadi aikaisempaa osaamista. Ohjaajan avustamana kirjominen on helppoa.

Harppuneulonta

Harppuneulonta sopii neuleharrastuksesta kiinnostuneille aloittelijoille kuin myös taitavimmille tekijöille. Neuleharpulla saa helposti samanlaisia käsitöitä kuin puikoilla. Tekniikka on helppo oppia. Jos puikoilla neulominen ei onnistu niin takaan että neuleharpulla se onnistuu! Neuleharpputekniikka sopii kaikenikäisille ja kuntoisille.

Neulominen ja virkkaus

Neulotaan tai virkataan keskeneräiset työt valmiiksi. Ohjaaja opastaa uusissa ja perinteisissä tekniikoissa. Jos omat taidot ovat jo ehkä hieman ruostuneet, niin palautellaan ne takaisin mieleen mukavalla tavalla.

Valokuvat kankaalle

Skannataan, tulostetaan ja silitetään vanhat valokuvat kauniiksi tuotteiksi, kuten tyynynpäälliset, t-paidat, pöytäliinat. Kauniita itse tehtyjä lahjaideoita!

Ompelu

Ommellaan kesken jääneet työt valmiiksi tai tehdään uusia tuotteita. Korjausompelut, verhojen lyhennykset, vetoketjun vaihdot onnistuvat myös hyvillä laitteilla ohjaajan opastamana.

Tilkkutyöt

Tehdään yhdessä tilkkumaalausta ompelukoneella tai tilkkutäkit lahjaksi ja itselle.

Tekstiilimaalaus ja kankaanpainanta

Maalataan kankaalle pensselillä, painetaan valmiilla muotilla tai tuputetaan sabluunan ja superlonin avulla. Helppoa, mukavaa ja virkistävää toimintaa kaiken ikäisille ja kuntoisille.

Askartelu

Askarrellaan teemojen mukaan kortteja ja koristeita lahjaksi – ja itselle tonttuja.

Punonta

Punotaan tyhjistä kahvipusseista laukkuja, koreja tai pannunalusia. Punonnassa voidaan käyttää myös lankoja, matonkuteita, pajuja, kaisloja ja muita kierrätys materiaaleja.

Maalaus

Maalataan vesi-, öljy tai akvarelliväreillä tauluja tai mielikuvamaalausta asiakkaan mielenkiinnon mukaan.

Muovailu

Muovaillaan keramiikkatöitä joko ilman polttamista itsekovettuvilla massoilla tai keramiikkauunissa poltetavia pieniä esineitä, kuten korut, saunatontut, tervatontut, maljakot. Massat voidaan valmistaa myös itse turvallisilla aineksilla.

Neulahuovutus

Huovutetaan neulan avulla esimerkiksi vanhat vaatteet uusiokäyttöön. Neulahuovutuksella saadaan aikaan myös kauniita seinätekstiilejä ja muita sisustustuotteita.

Tuunaus

Tuunataan vaatteet ja kipot uusiokäyttöön.

Ristipisto- ja ryijytyöt

Tehdään ristipistoin ja ryijytekniikalla seinäkoristeita ja sisustustuotteita.

Korutyöt

Valmistetaan eri materiaaleja käyttäen koruja.

Valokuvaus

Kuvataan yhdessä puutarhassa tai vaikka kaupungilla. Tehdään kuvista kuva-albumi digitaaliseen tai perinteiseen muotoon.

Toimintatuokiot viriketoiminnassa

Lauluhetket

Lauletaan mieleiset laulut helppojen soittimien kanssa. Leikitään ja pelataan sanojen varjolla.

Kirjeet ja postikortit

Asuvatko ystävät, tuttavat ja ehkä sukulaiset eri paikkakunnalla. Kirjoitetaan yhdessä kirjeet ja kortit läheisille.

Pelit ja leikit

Pelataan yhdessä erilaisia lautapelejä ja tietokonepelejä. Askarrellaan pelit itse ja pelataan yhdessä.

Yhdessä pirteämpään arkeen – ota yhteyttä ja kysy lisää!

PirTee Oy tarjoaa laatuaikaa ja mielekästä tekemistä asiakkaan omissa tiloissa. Me vastaamme laitteista, materiaaleista ja ohjauksesta, jotta sinä saat huoletta nauttia yhdessä tekemisestä. Palvelemme asiakkaitamme Kuopion seudulla. Ota yhteyttä soittamalla tai jätä yhteydenottopyyntö!

Ota yhteyttä

Viriketoimintaa kaikille:

  • Vanhuksille ja lapsille
  • Liikuntarajoitteisille ja kuntoutujille
  • Palvelutaloihin ja asukastupiin
  • Polttariporukoille ja tyhy-päiviin
  • Käsityökerhoille ja -kutsuille